Oftest stillede spørgsmål
En luft til vand-varmepumpe udnytter varmeenergien i luften, og den kan levere tilstrækkelig varme til din bolig året rundt, også når der er frostgrader i luften. Men det kræver, at boligen er velisoleret.
Varmepumpen sidder i en ca. 1 meter X 1 meter boks (kan variere efter kapacitet) placeret uden for dit hus. En ventilator trækker udeluften forbi en varmeveksler. Her overføres varmen i luften til et kølemiddel, og ved hjælp af en kompressor i varmepumpen hæves trykket og derved temperaturen i kølemidlet.
Det er samme princip som i et køleskab, hvor varmen trækkes ud af luften inde i køleskabet og afgives på bagsiden.
Det opvarmede kølemiddel ledes via et rør ind til husets varmtvandsbeholder, hvor kølemidlet opvarmer vandet og derefter løber afkølet tilbage til varmepumpen, hvor det på ny opvarmes.
Inde i huset består anlægget af et ”fyr” som dels indeholder en vandbeholder (som dog også kan ligge eksternt) og diverse styringer
Varmepumpen skal have strøm for at fungere, men en luft til vand-varmepumpe leverer (2018 modeller) op til 6 kilowatt varmeenergi for hver kilowatt el, den forbruger. Derfor er varmepumpen økonomisk attraktiv.
I meget kolde perioder (under -10 grader), eller hvis flere af husets beboere bruger meget varmt vand samtidig, kan det knibe med at holde temperaturen oppe. Derfor vil man for at sikre varmt vand ved spidsbelastninger normalt have en elpatron monteret i varmtvandsbeholderen.
Kontakt Coolers for et uforpligtende konsulentbesøg og et godt tilbud
En luft til vand-varmepumpe kan i modsætning til en luft/luft pumpe som kun kan bruges til rumopvarmning, anvendes til både rumopvarmning og varmt brugsvand.
En luft /vand varmepumpe er økonomisk særlig fordelagtig, hvis du har vandbåren gulvvarme. Dette skyldes, at det vand, der varmes op ved hjælp af en varmepumpe, har en ret lav fremløbstemperatur. Og har du gulvvarme under et trægulv, må fremløbstemperaturen på det varme vand ikke være for høj, som regel under 27 grader, på grund af den lave fremløbstemperatur.
Fremløbstemperaturen på det vand, som skal opvarme boligen er ikke så høj som fx. gasfyr. Derfor skal huset være velisoleret for at man kan varme bygningen op.
Der findes et utal af varianter, kontakt os for dit ønske. du kan naturligvis altid selv male skjuleren i den ønskede nuance.
Størrelsen på kølemiddel fyldningen afgør om det er lovpligtigt af få foretaget eftersyn.
Er der mere end 1 kg. kølemiddel på anlægget, skal det efterses 1 gang årligt. Vi anbefaler dog at du får det efterset årligt, uanset fyldningsmængde
Ja – men vær opmærksom på at der skal mere kølemiddel på anlægget, hvis slangetrækket overstiger 10 meter.