Hvordan fungerer en luft til vand-varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe udnytter varmeenergien i luften, og den kan levere tilstrækkelig varme til din bolig året rundt, også når der er frostgrader i luften. Men det kræver, at boligen er velisoleret.

Varmepumpen sidder i en ca. 1 meter X 1 meter boks (kan variere efter kapacitet) placeret uden for dit hus. En ventilator trækker udeluften forbi en varmeveksler. Her overføres varmen i luften til et kølemiddel, og ved hjælp af en kompressor i varmepumpen hæves trykket og derved temperaturen i kølemidlet.

Det er samme princip som i et køleskab, hvor varmen trækkes ud af luften inde i køleskabet og afgives på bagsiden.

Det opvarmede kølemiddel ledes via et rør ind til husets varmtvandsbeholder, hvor kølemidlet opvarmer vandet og derefter løber afkølet tilbage til varmepumpen, hvor det på ny opvarmes.

Inde i huset består anlægget af et ”fyr” som dels indeholder en vandbeholder (som dog også kan ligge eksternt) og diverse styringer

Varmepumpen skal have strøm for at fungere, men en luft til vand-varmepumpe leverer (2018 modeller) op til 6 kilowatt varmeenergi for hver kilowatt el, den forbruger. Derfor er varmepumpen økonomisk attraktiv.

I meget kolde perioder (under -10 grader), eller hvis flere af husets beboere bruger meget varmt vand samtidig, kan det knibe med at holde temperaturen oppe. Derfor vil man for at sikre varmt vand ved spidsbelastninger normalt have en elpatron monteret i varmtvandsbeholderen.

Kontakt Coolers for et uforpligtende konsulentbesøg og et godt tilbud